Ik zie, ik zie ...

... wat jij?

BeeldBetekenen

Zoals we geboren worden, zijn we vooral beeldenaars. We leren kennen door de beelden die via onze ogen in onze hersenen worden gebracht en daar verwerkt tot enig niveau van betekenis. Die betekenis groeit gaandeweg en dan komt er steeds meer andere informatie bij via het gevoel, het gehoor en het bewustzijn van plaats. Om daar over te communiceren leren we taal. En op zeker moment kan taal dan zomaar de grootste plaats innemen in de rol van betekenis vinden en geven.

 

Ik zoek graag naar de balans van het leven en het begrijpen van ons leven in deze wereld, waarbij alle zintuigen een plaats mogen hebben. Met deze beeldblog wil ik daar aan bijdragen door van mijn eigen zintuiglijke ervaringen met je te delen.

 

Kijk en lees. Ervaar.

En geef betekenis.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe plaatsingen, stuur me dan een bericht. Dan ontvang je een herinnering per mail.

Ook als je wat van jouw betekenis wilt delen.

Ze wist het niet, maar ze kon vliegen.

De wereld achter dat gat bleek enorm te zijn. En aantrekkelijk. Zo ver ze durfde, stak ze haar lijfje naar buiten om al dat prachtigs te bekijken. En als pa langs kwam met wat lekkers had ze geluk, want ze zat op de eerste rij. Broer en zus konden wel wachten.

Maar dit was wel de laatste spin die ze kreeg in het veilige nest, want daarna deed iemand een deur dicht (een beetje hard) en... viel ze eruit.

Heel kort viel ze. En toen? Toen kon ze vliegen!

BB 10 juni 2021
BB 27 mei 2021

 

 

De waterdruppel op het hostablad. Twee oppervlaktes verbonden. Juist door hun verschillende eigenheid.

Aandacht is als die interactie tussen twee eigenheden. En al wat je aandacht geeft, groeit. En groei in eigenheid is groei in aandacht.

Wat kun jij aandacht geven? Of, waar heb jij aandacht nodig?

Als team behoefte aan meer samenwerking of meer aandacht?

BB 11 mei 2021

Wij staan op de schouders van reuzen. Wij kunnen verder zien, omdat zij opgestaan zijn en gegroeid. Wij weten niet beter, wij weten dank zij.

Ik ben er.

Niet meer, ook niet minder. Het is genoeg.

 

Ken je dat? Dat alleen je ‘zijn’ overblijft en je vervult.

Iets met ontvangen en afleggen. En oefenen.

BB 16 april 2021