Samen Sterk

_MG_7845 (2)
_MG_7849 (2)

Groeien als team

In veel organisaties is er de afgelopen decennia een verschuiving gaande naar een meer coöperatieve  en wat minder directieve aansturing van het menselijke werkkapitaal. De groepering van mensen in zelfsturende teams moet leiden tot een grotere bijdrage van onderop aan de ontwikkeling van de organisatie. Er zijn tal van processen gaande waarbij gezocht wordt naar een nieuwe samenwerking tussen de bovenstroom en de onderstroom.

Voor de teams zelf kan dat een flinke uitdaging betekenen. De weg naar resultaat en opbrengst verloopt dan via het pad van samenwerking, van verbinding van jouw kracht en zwakte aan die van anderen.

 

Aan dat ‘samen in verbinding’ (voor een beter resultaat) kun je bewust werken en in groeien. Met een op maat ontworpen training en teamcoaching wil ik jouw team begeleiden in een volgende stap in deze uitdaging. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over de vragen waar jouw team voor staat en de mogelijkheden die er zijn om gericht te ontwikkelen als groep samenwerkende mensen.

Organisatieverandering

Bovenstaande dynamiek en nieuwe cultuur kan in een organisatie tot uitgebreide veranderprocessen leiden. Regelmatig wordt daar ook bewust voor gekozen.

Dat kan op verschillende niveau ’s vragen oproepen rondom eigenaarschap en organisatie identiteit, maar ook meer praktisch over goede communicatie en passende eigenheid van de medewerkers.

 

Met individuele en groepsbegeleiding op meerdere lijnen in de organisatie kan ik bijdragen aan gezamenlijkheid en eensgezindheid in de menselijke kant van deze veranderprocessen. Het is ook mogelijk om met actieonderzoek in de organisatie mee te lopen en zo al doende te ontwikkelen. De voordelen hiervan zijn groei van binnenuit, erkenning voor de medewerker en verankering in de organisatiecultuur met bijbehorende loyaliteit en gedrevenheid.

Ik ga graag in gesprek om te zien hoe ik hierin voor jullie van betekenis kan zijn.

IMG_0103 (2)